Svar på kommentar
[...] är det samma bil som Milli låg i när hon var liten? fortfarande ligger i.
Den ser ju super tiny ut och framförallt, väääldigt tillplattad ut. :O
Ja, den kanske börjar bli lite liten. Och möjligtvis har den också punktering på bakdäcket, men det gör ingenting, för Milli gillar små, sportiga bilar! En passion hon delar med Husse.

Jag tycker i alla fall att man ser en viss likhet.

www.zimbio.com
Bildkavalkad från helgen
I helgen har Milli haft fullt upp. Lika bra det, eftersom hon just nu annars bara ligger och sover, alternativt tycker synd om sig själv. På lördagen hade weightpullinggänget "uppvisning" på Arken Zoo, djuraffären på Svågertorp. Milli var utanför och skulle dra en liten vagn med eventuella barn. Tyvärr regnade det och var ganska tråkigt väder, så det var inte så mycket folk där. Dock erbjöd sig en tjej i klubben att visa vad Milli går för och satte sig i vagnen tillsammans med sin lilla hund. Förutom tjejen och hunden ligger det en "sten" på 40 kg i vagnen, så cirka 100 kg har hon dragit nu, prinsessan.
Håhåjaja, ska det inte komma några snart? Hallå därborta, kom hit!
Tralala, jag står väl bara här och ser snygg ut, då.
Undrar om man kan hoppa upp på den här stubben..? Då skulle alla tro att
jag var drottning och jag skulle få godis - hela tiden!
Puh, det är tungt i början... ...men sen flyter det på!
På söndagen kom lilla Sigge och hälsade på, eftersom vi skulle öva på lite utställningsträning. Han ska ställas ut på Malmö valp, och det ska bli sååå spännande :) Milli blev jättelycklig att hennes nya lekkamrat kom på besök!
Åå, tant Milli, vilken jättefin bil du har!! Får jag åka i den någon dag?
Kom igen då, snorunge. Ta den om du vågar, hehe...
Hihihi, det gör jag, för du är inte faaarlig tant Milli!
Om jag tittar riktigt strängt på den lille skitungen kanske han släpper...
Morr!
Mills The Ripper
På senare tid har Mills utvecklat en förfining i sitt dödande av leksaker. Hon plågar dem intensivt en stund, därefter riktar hon in sig på deras svaga punkter och plockar med en kirurgs handlag (läs: noslag) ut "inälvorna" en efter en. Jag letar fortfarande efter den millisäkra leksaken. Förutom Kamelen och Marsvinet (även Bläckfisken, som inte har omtalats här i bloggen) som var och en gick en våldsam död till mötes kommer här ytterligare några som fick strykas från listan:
Monstret
Ett gummimonster införskaffades, i vars mun man kan stoppa godis och mat. Enligt beskrivningen skulle "the dog enjoy hours of fun" då den med tungan söker efter den gömda maten. Enligt flera pålitliga källor en fantastiskt bra och rolig leksak. Jag såg drömskt framför mig lugna stunder med en smaskande, välstimulerad hund.
Tid med The Ripper: 2,5 minuter. Betyg: 1 huggtand av 6
Bävern
En bäver med två "pipcentra" införskaffades, då dess tillverkare utlovade en leksak med "no filling". En dröm för hundägare med en Ripper - inga mardrömmar om leksaksludd över hela golvet eller dyra veterinärräkningar med kontraströntgen "bara för att vara säker".
Tid med The Ripper: 1,5 timme. Betyg: 4 huggtänder av 6 (tidsmässigt en trea, men med "fun factor": en fyra)
"Över- och underkäkarna ska vara breda med stora tänder" (ur Ras-
kompendiet för Alaskan Malamute)
Jahapp... Den hade inälvor denna också.
Pandan
En ekologisk panda med "skrikljud från regnskogen" när man trycker den på magen. Denna hyste jag stora förhoppningar om redan vid köpet. Dels för det annorlunda ljudet, och dels för det ekologiska innehållet (man vill ju att ens hund ska äta ekologiskt även om den är en Ripper). Denna leksak blev hysteriskt populär; den rycktes upp ur påsen så snart jag hade kommit innanför dörren och kastades upp i luften, skakades och jagades. Och hela tiden fortsatte den låta! Milli var exalterad. Vi började känna oss förhoppningsfulla. Kunde denna vara millisäker?
Tid med the Ripper: 1,5 timmar, vid inspektion ses bara ett munsår. Milli ligger utarbetad under bordet och sover.
Betyg: 5,5 av 6 huggtänder, ett litet minus då döden kommer att drabba även denna, dock med något längre "arbetstid" än de andra hittills. Samma betyg får även Marsvinet och Kamelen - även dessa gav lång lektid och var relativt svårslaktade.
Döden nalkas.
Milli: Om jag lägger ett snyggt snitt där borde jag kunna slita ut innanmätet
på mindre än tio sekunder...
Pandan: Jag ser ljuset, Jonathan! Jag ser ljuset...
The kiss of death.
Annars är väl det mesta som vanligt förutom att Milli (troligtvis) är i höglöp. Dock har hon fått vara med både på lydnadsträning och agility, med restriktioner förstås. Lydnadsträningen idag gick över all förväntan. Jag hade förberett mig på ett ännu segare pass än sist, men jag blev glatt överraskad, då Milli gjorde en kanonprestation och lyckades inte bara med några riktigt bra (för att vara oss) fotgåenden och lägganden, utan höll också koncentrationen uppe hela timmen! Ta i trä.
Förutom det observerade vi en konstig hårväxt i Mathias armhåla då han åt glass. Vi vet inte var den kommer ifrån.
Löpmus
Hur som helst visade Giardia-testet negativt och hon har blivit mycket bättre i magen. Skönt. Men det får mig också att tänka på om hon ska må såhär dåligt varje löp. Veterinären undrade lite försiktigt om jag hade tänkt ha valpar efter henne. Annars tyckte hon att det kanske var en bra idé att sterilisera henne... Vi får väl se hur det utvecklas, kanske blir det bättre nästa gång.
Annars ska det bli spännande att se om hon visar några mentala- och beteendeskillnader nu efter andra löpet. Tänk att vår lilla mussla snart är ett och ett halvt år gammal :) Hennes päls växer på och hon ser lite rundare ut i konturerna än hon gjorde för en månad sen. Bra, så inte folk tror att vi svälter henne...

Suck, huff, puff... Det är så synd om mej...
Fram med städgrejerna...igen
...och lagom till fällningen avslutas börjar löpperioden. Hej skurborste och skurhink! Välkommen lakan och handdukar i soffan.
Prinsessan 14 månader
No more disease, please...
Så kom onsdagen och Mills och Mathias kom hem från agilityträningen. Vid läggdags tyckte jag att Milli var lite orolig - hon andades ganska snabbt, och kunde liksom inte riktigt koppla av, gick rastlöst från sängen till vardagsrummet, upp i soffan, ner på golvet, sängen osv. Och så vid halvtvåtiden på natten så börjar hon kräkas. Vid fem när klockan till slut ringde hade hon kräkts fyra gånger. Eftersom det mest hade varit galla, och hon verkade pigg och glad (och hungrig!) på morgonen bestämde vi oss för att ge henne frukost ändå om hon ville ha. Som liten hände det ju ganska ofta att hon kräktes lite på natten, något som försvann när vi efter något råd på Internet började ge henne något litet att äta senare på kvällen. Då Milli var sjuk sist var hon heller inte så sugen på att äta, så vi satte prövande matskålen framför henne och sa varsågod. Slafs sa det, så var maten borta. Vi tänkte att det troligtvis inte var någon fara med hunden, utan bara ett recidiv av hennes gamla nattkräkningar. Kanske hon hade ätit något som hade irriterat magen lite. Vi lämnade hunden på dagis och åkte till jobb/skola.
När Mathias hämtar Milli på eftermiddagen berättar de att hon har kräkts fyra gånger under dagen, och dessutom kissat inomhus, precis efter att de hade varit ute med henne. Inte likt Milli. Dessutom berättar Mathias att hon igår hade tagit sönder sin säng på dagis, och kräkningar kan ju vara tecken på att något sitter fast i mag-tarmkanalen. Jag tar tempen på henne: 39,1 och känner på hennes puls. Den ligger på 120, vilket är lite i överkant men helt ok, men jag tycker att den är lite svag. Hon brukar ha en ganska stark och taktfast puls. Slemhinnorna ser aningen bleka ut, så jag ringer jouren på djursjukhuset som tycker att vi ska komma in med henne så de får titta på henne. Vi åker dit, och blir placerade i infektionsväntrummet. Och vi väntar. Jag är jättesjuk, har feber, hostar och snörvlar, och Milli verkar mest förvånad över att vi ska vara där istället för hemma. Hon kryllar ihop sig till en cheese doodle i sann polarhundsanda (det blåser och viner i djursjukhusets ventilationstrumma, vet inte om Milli tolkar det som snöstorm). Vi väntar och väntar, och efter två och en halv timme kommer en djursjukvårdare och visar in oss i ett undersökningsrum. Hon ber om ursäkt över att vi får vänta - de är upptagna med andra, mer akuta fall, men veterinären kommer så fort hon är färdig. Vi väntar och väntar. Milli sover. Efter en halvtimme i undersökningsrummet är jag så trött att jag går ut och går bort till receptionen och säger att vi åker hem och kommer tillbaka imorgon. De ursäktar sig, och säger att de har haft så mycket att göra, och det tror jag absolut, jag förstår ju att Millis kräkningar inte är särskilt akuta, men att sitta tre timmar och vänta utan någon information är rätt drygt. Vi åker hem. Klockan är halv nio på kvällen.
Dagen efter ringer jag till min vanliga veterinärklinik (som ju tyvärr inte har jourtelefon). De fixar en tid åt mig klockan 10 samma dag, och jag åker dit med Milli. För säkerhets skull har vi redan på morgonen samlat lite bajs från Milli, då jag tycker att symptomen är misstänkt lika de hon hade i våras när hon hade Giardia. Vi träffar en jättetrevlig veterinär som Milli genast charmar och därmed får en massa godis (Mathias har en teori om att ifall Milli hade varit en människa så hade hon varit psykopat. Hon är otroligt manipulativ och extremt charmig, och lyckas på något sätt få alla att älska henne och ge henne godis. Hela tiden!). Veterinären tycker, att eftersom det finns en risk att Milli kanske har ätit bitar av sin säng, så borde vi ta några röntgenbilder på henne för att se om det är problemet. På röntgenbilderna syns bara gas, så mycket gas att veterinären misstänker att Milli kommer att få diarré. Jag berättar att precis de problemen hade hon i våras, innan vi diagnosticerade parasiten, och vi kommer överens att jag ska lämna in ett avföringsprov från henne efter helgen. Då det inte går att se något mer på röntgenbilden, föreslår veterinären att vi ska göra en kontraströntgen. Det innebär att Milli får dricka en kontrastvätska, som färgar magen och tarmarna vita efterhand som vätskan förflyttar sig, och man kan se om den stoppar någonstans på vägen, vilket betyder att något sitter fast. Sagt och gjort, de går och ordnar med vätskan, och djursjukvårdaren kommer in med en spruta och vätskan i en sån där kräkbehållare av kartong. Djursjukvårdaren gör sig färdig för att suga upp vätskan i sprutan, för att därefter ge den in i Millis mun, när veterinären får en idé. "Vänta", säger hon, "prova att se om hon dricker den!". Djursjukvårdaren ställer lite tvekande ner kartongen, och veterinären säger förväntansfullt "om hon dricker det är hon den första hunden jag nånsin har sett som gör det! Men hon är ju lite speciell!". Milli går fram till kartongen och slafsar glatt i sig den vita, gräddlika vätskan. Veterinärens ögon lyser - det här har hon aldrig sett förr!! Mig förvånar det inte alls. De häller ner lite mjuk kattmat för att få henne att slicka i sig det sista, och det gör hon, hon slickar kanterna helt rena :) Crazy dog.
Jag och Milli tar en liten promenad på 10 minuter för att vätskan ska hinna röra sig en bit, och sedan tar vi en röntgenbild. Tarmarna ser helt vita ut på bilden. Medan vi väntar på att veterinären ska komma och titta på bilderna charmar Milli till sig en tassmassage av djursjukvårdaren som bara tycker att Milli är jättemysig. "Man kan ju göra vad som helst med henne!". Vi åker hem, för att komma tillbaka ett par timmar senare och tar en ny röntgenbild. Då har vätskan kommit fram och ut i ändtarmen. Inget stopp alltså, härligt! Eftersom veterinären ser en risk för att Milli ska få diarré (och eftersom helgen står för dörren och jag inte har någon lust att sitta på djursjukhuset i flera timmar igen) köper jag en liten påse med Royal Canin Intestinal som Milli åt sist, som funkade på diarrén men som gav henne katastrofalt dålig päls. Men Millis mage går självklart först.
Under helgen har allt varit som vanligt, Milli har varit pigg och glad och voffat och morrat och wooat som hon brukar, och vi har gett henne mindre mål mat flera gånger om dagen för att minska belastningen på magen. Igår var i alla fall hon (och jag) tillräckligt pigg för att åka och hälsa på min systers och hennes sambos lilla nyförvärv - en Jack Russell-valp som heter Sigge. Han och Milli kom efter den första hälsningsproceduren (där Milli försökte lägga sin stora tass på den stackars lilla valpen och trycka ner honom i golvet) mycket bra överens, och under resten av kvällen lekte de outtröttligt, medan Vicke fick en välförtjänt vila under bordet. Man kunde riktigt se på Milli hur lycklig hon var - HON fick bestämma hur mycket som helst, samtidigt som hon fick leka med någon som inte tröttnade efter en stund.
Idag när jag kom hem från skolan berättade Mathias att Milli hade kräkts lite igen. Inte på dagis, men när de hade kommit hem. Dock hade det bara varit galla, så vi hoppas att det bara är för att hon inte fick någon mat mitt på dagen och det blev lite för mycket syra i hennes för tillfället känsliga mage. Hon verkar pigg och glad som vanligt i alla fall. Imorgon tar vi lite mat med till dagiset som de får ge henne vid lunch, så får vi se om det blir bättre. Det ska bli spännande att se vad det blir för resultat på avföringsprovet. Jag vet ju att det kan vara svårt att "fånga" parasiten eftersom den utsöndras med ojämna mellanrum, så kanske vi får ta ett prov till...
Milli och Sigge leker under bordet:

Åå vilket gott ben som ligger här, tihi, tihi...

Men varför har du så stora tänder, tant Milli?

"Jag ska lära dig allt jag kan.
När tandläkaren säger "gapa" så ska du göra så här. Så får du kattmat!!"
"Så här? Woooow, tant Milli, du VET så mycket!!"